18 augustus 2019

Tuinhuis verven: geen alledaagse klus

Tuinhuis verven: geen alledaagse klus

Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  

De lente en zomer zijn prima maanden om in de tuin aan het werk te gaan. Niet alleen met de planten, maar ook met het onderhouden van het houtwerk. We hebben het natuurlijk al vaker gehad over de verschillende soorten professionele verf. Maar nu mijn tuinhuis aan de beurt is, heb ik mij laten adviseren Schakelverf van Sigma te gebruiken. 
 
Het is natuurlijk geen alledaagse klus, het schilderen van een tuinhuisje. Daarom heb ik mij eerst goed ingelezen op decopedia.nl. Dit is een soort Wikipedia, maar dan op doe-het-zelf-gebied. Boordevol tips en praktische adviezen over producten en materialen. Deze online vraagbaak is samengesteld door de vakkundige adviseurs van Decokay. Hier vind je bijvoorbeeld goede uitleg over het schilderen van je schutting, tuinhuis, ander buitenhout en meer nuttige informatie, zelfs kleuradvies! En daar vond ik ook informatie over Schakelverf. Dat is namelijk grondverf en aflak in één, ook wel een eenpotsysteem genoemd. Geen geklieder en gesleep met verschillende kwasten, bakjes en potten, dat klinkt mij als muziek in de oren.
 
Met de hogedrukreiniger spuit ik mijn tuinhuis grondig af. Daarna goed ontvetten met St. Marc. De oude verflaag zit er nog redelijk op, dus ik hoef niet alles kaal te schuren. Wel moet ik hier en daar wat houtrot plekjes behandelen, daarvoor vond ik trouwens ook een stappenplan op decopedia. Handig! Het voordeel van Schakelverf is dat het zeer geschikt is voor renovatiewerk en ook vochtregulerend is. Alle vocht die nog in mijn tuinhuis zit, vindt ondanks deze nieuwe verflaag dan toch een weg naar buiten. Het vocht drukt de verf niet weg, maar trekt er als het ware doorheen. En dat voorkomt niet alleen houtrot, maar ook het bladderen van de verf! 
 
Hoewel veel mensen kiezen voor een ‘veilige’ kleur, ga ik toch voor dezelfde kleur als mijn kozijnen en deuren; antraciet, ral 7016. Dan vormt het met elkaar een heel mooi geheel. Bijkomend voordeel is dat de donkere kleur ook niet zo ‘besmettelijk’ is voor mos en vogelpoepjes. Schakelverf is grondverf en aflak in één, maar voor een mooi resultaat breng ik wel twee lagen aan.
 
Tja en als de klus dan is geklaard, kijk ik met een schuin oog naar mijn schutting. Misschien kan Decokay mij vertellen welke verf of beits ik daar het beste voor kan gebruiken?

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay