29 juli 2020

Dromen van licht...

Dromen van licht...

Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 

‘Zoek je iets speciaals?’ Vraagt de behulpzame dame in de winkel. Ze ziet me duidelijk een beetje verloren rondlopen tussen alle nieuwste snufjes op het gebied van raamdecoratie. Ondertussen laat ik verlekkerd allerlei prachtige stalen stoffen door mijn handen glijden. 

‘Iets nieuws voor de ramen, zowel voor overdag als ‘s avonds’... antwoord ik. Meelevend kijkt ze me aan, het is duidelijk dat ze haar kans ziet om een leek wat vakkennis bij te brengen, en het is duidelijk dat ik dat goed kan gebruiken.
Ze steekt van wal. ‘Wat zijn jouw aanvullende wensen en wat is jouw persoonlijke stijl?’ Oef… dat is een lastige. Uhm; ratjetoe Oosters? Opper ik schijnbaar onverstoorbaar, maar ik ben stiekem erg blij dat ik haar hulp heb.) Aha; zegt ze, dus in ieder geval niet strak modern? Nee, dat klopt wel. Veel natuurlijke materialen. Ze veert op. ‘En heb je veel donkere meubels?’ (Ja... )

‘Of ik verder nog objecten heb zoals radiatoren waar ik rekening mee moet houden (nee) - of er veel kou vanuit de ramen komt (ja) - of ik overdag directe lichtinval wil kunnen weren in verband met scherm werk (ja), en of ik het ‘s avonds wil kunnen verduisteren’ (ja!). Oké zegt ze, ik ga je wat dingen laten zien waarvan ik denk dat ze in jouw interieur passen, en die je ook van een paar ‘problemen’ kunnen verlossen. 

Jaloezieën of shutters zijn natuurlijk ook altijd nog een optie, zeker als ik voor mooie houten ga… Maar, zo waarschuwt ze me, tevéél donker, maakt je woning vol en zwaar. Bovendien zal het waarschijnlijk een combinatie moeten worden begrijp ik, want overdag heb je andere eisen dan in de avond. Dat komt goed uit want ik heb mijn oog laten vallen op die delicate inbetween stoffen met een triple plooi of zo… Gezien in de woonbladen; ‘très chique’...  ‘Alleen kun je daarmee niet optimaal het licht regelen op je beeldscherm’ zegt ze terwijl ze naar een hoek loopt waar prachtige diep donkerblauwe inbetweens hangen. Super strak met een diepe, enkele plooi. Déze zijn mooi! Betekenisvol kijkt ze me aan en trekt aan een touwtje. Op dat moment sluiten de inbetweens zich volledig… Huh!? Triomfantelijk lacht ze, ze weet precies wat ze doet… Dit zijn lamellen, verstopt in inbetween stof! Je kiest elke stof die je wil, de lamellen zijn er in twee kleuren waardoor ze volledig wegvallen in zowel donkere als lichte stof. In één woord; wow! En je hebt hiermee ook geen dubbele raambekleding meer nodig legt ze uit, want dit is een ‘alles-in’-één’ oplossing.

Ik sta nog uren te dubben over de kleur, maar het wordt een kaki groene, zacht glanzende stof. Het totaalplaatje van zacht wuivende doorschijnende stof voor de openslaande deuren naar de tuin geeft extra nadruk op mijn natuurlijke, botanische stijl. Nu de bestelling uit staat loop ik al dagen bijpassende accessoires uit te zoeken. Een kek vaasje, kussens met jungle motief...

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay