lak_en_verf_voor_buiten20200415112759.webp

Lak en verf voor buiten

Die eerste zonnestralen schreeuwen om een likje buitenverf.

‘Verf is verf’ denk je misschien. Maar niets is minder waar. Buitenverf is echt iets anders dan binnenverf. Voor de buitenboel, waaronder de kozijnen bijvoorbeeld, heb je een verf nodig die bestand is tegen weersinvloeden. Vooral felle zon kan veel schade aanrichten aan hout. Dit droogt de verf uit, waardoor er kleine scheurtjes kunnen ontstaan, met houtrot als gevolg.

Maar ook regen en vorst beschadigen op den duur je verflaag buiten. Vooral de liggende delen krijgen het zwaar te verduren, want daarop blijft al het vocht van regen en condens liggen. In principe is de gemiddelde duurzaamheid van een goede lak zo’n zes á acht jaar. Maar het is zaak om iedere twee jaar te checken of alles nog in goede staat is, zodat je grotere problemen voor kunt zijn. 

Een echte kwalitatief hoogstaande lak voor buiten, heeft minstens een drie keer zo lange levensduur - soms nog wel langer - dan een gewone buitenlak. Goedkoop is duurkoop in dit geval. Een goede buitenlak verdient zichzelf terug. 

Nog één laatste ding om rekening mee te houden is de temperatuur als je gaat schilderen. De verwerking van de verf is daarop afgestemd bij professionele verven. Dus als het koud is gebruik je een andere verf dan wanneer het hoogzomer is. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay