living_wood_interfloor20201113163651.webp

Vloeren die passen bij pastel tinten in huis

Trends herhalen zich. Zoals wijde pijpen vanzelf weer in de mode komen, is dat ook met interieurdesign. Zo zijn zachte pastels, die in de jaren ‘50 in opkomst waren, en later terugkwamen in het modebeeld in de jaren ‘70, momenteel weer hipper dan hip.

Je hebt de trend vast niet gemist; pasteltinten in huis zijn het nieuwe cool - of beter gezegd koel. Want waar ze vroeger vooral zoetsappig waren, worden ze tegenwoordig juist heel subtiel - lees rustig - toegepast. Dat sluit weer goed aan bij een aantal bestaande woonstijlen. Bijvoorbeeld de basic woonstijl en het industriële soft loft wonen of de Scandinavische woonstijl.

Nou is het geen toeval dat in al die stijlen de rust overheerst, want dat is één van de grootste gemene delers van dit jaar qua interieur; terug naar eenvoud. We zijn overprikkeld door (thuis-)werk en door informatie, en juist thuis zoeken we de stilte op.

Maar rustig en minimalistisch, wordt al snel koel en kaal. En daar komen pasteltinten om de hoek kijken. Zoals ze nu worden toegepast, maken ze je interieur warmer, zonder dat het meteen zoetsappig wordt. Dat komt voor een groot deel doordat ze subtiel worden toegepast, dus niet blauw, groen, roze en geel, maar één of twee zachte pastels, die je terug laat komen op een aantal vlakken. Lichtblauw en lichtroze, of zacht groen met roze. Roze is sowieso hip, en zie je zelfs terug in laminaat vloeren! Dat gaat wel een beetje ver voor de meeste mensen, maar wellicht is dat wél leuk voor de kinderkamer…

Maar in principe hou je de vloer licht als je met pasteltinten gaat werken. Donkere tinten werken perfect bij pastels, maar niet op een groot oppervlak als de vloer. Een whitewash of greywash vloer is daarom ideaal. Om daar weer levendigheid aan te brengen en te voorkomen dat het kil wordt, kun je ook kiezen voor zo’n trendy visgraat motief. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay