eijffinger_pip_30013320200520153943.webp

Home office met scheidingswand zelf maken

In een thuiswerk situatie met meerderen, moet je soms extra creatief zijn. De absolute uitkomst is dan een scheidingswand. Deze kun je eenvoudig zelf maken… én pimpen.

In bijna alle gevallen is er binnen de woonkamer ruimte voor het creëren van meerdere hoekjes en zitplekken. Het punt is alleen dat je snel de neiging hebt om alle meubels  tegen de wand aan te zetten, waardoor je een vreemd soort indeling krijgt.

Het is echter super eenvoudig om van een stuk mdf een smalle scheidingswand op maat te laten zagen, die je vervolgens met klemmen aan de muur bevestigd. De maat hangt af van jouw behoefte, maar het mooist is als de wand nét ietsje dieper is dan je bureau, en net iets hoger dan je hoofd als je zit. 

Een stuk mdf is natuurlijk niet fraai, maar wanneer je dit bekleed met behang uit de nieuwste collecties, dan zit je ineens op (of beter gezegd tussen) rozen in een prachtig gestyled interieur.

Het brengt gezelligheid in huis en je kunt de afbeeldingen qua kleur precies afstemmen op jouw kleuren. Zo zijn bloemen momenteel hot, net als alle botanische dessins. Maar daar blijft het bepaald niet bij. Met een mooi stukje kwaliteitsbehang kun je echt indrukwekkend uitpakken. En als je niet zoveel nodig hebt, kun je ook nog eens kiezen voor de chicste behangsoort waar je oog op valt. Je kunt tenslotte met één rol volstaan. 

Wat dacht je van een compleet oerwoud, met exotische vogels, een oase en wilde panters? Of een kunstwerk uit het Rijksmuseum als staand schilderij? Of volg de laatste trends en ga terug in de tijd met geometrische abstracte vormen. 

Is je zoon of dochter beneden aan het werk voor school? Of moeten ze boven bij elkaar op de kamer zitten? Maak een scheidingswand speciaal voor hen! Bekijk het nieuwste aanbod kinderbehang daarvoor eens. Er zijn prachtige feeërieke soorten bij. Soms zelfs met herplakbare stickers, zodat ze elke dag weer een nieuw schilderij kunnen maken.

Ultieme tip: bekleed beide kanten met een ander behang. Zo krijg je afhankelijk van waar je staat een andere stijl. Bijvoorbeeld aan de zijde waar het bureau staat een kunstwerk en aan de andere zijde tijgerprint… 
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay