duette_shades_blauw_kinder_kamer_luxaflex20200129162049.webp

Babykamer, wat doe je voor het raam

Houd bij het kiezen van je raambekleding rekening met de ligging van de kamer. Een kamer op het zuiden heeft te maken met meer warmte en licht.

De drie R’en, rust - reinheid - regelmaat, zijn een belangrijke leidraad bij het verzorgen van een baby. Laten we eens kijken naar de r van rust… want wil een baby goed kunnen rusten, en daar heb jij als ouder natuurlijk alle profijt van, dan vraagt dat iets van de raambekleding.

Je kunt natuurlijk ergens een goedkoop rolgordijntje kopen. Maar onderschat het belangrijk van goede, verduisterende en passende raambekleding niet! Zeker voor een babykamer is het belangrijk dat de ruimte goed donker kan worden gemaakt. Waarom? Omdat het dan duidelijker voor het kind is wanneer het dag en nacht is. Met de belangrijkste boodschap: ‘s nachts - dus als het donker is - slaap je.

Afhankelijk van het raam dat je hebt in babykamer, kies je de raambekleding. Ook hier geldt: houd de basis neutraal, dan heb je er jarenlang plezier van. Maar waar moet je dan op letten? Het is natuurlijk fijn als je een beetje met het licht kunt spelen en het kunt doseren, want voor een slaapje overdag hoef je namelijk niet helemaal te verduisteren. Dat kan heel goed met een combinatie van harde raambekleding zoals jaloezieën, rolgordijnen, dupligordijnen, lamellen, shutters of plissés. Als je die op maat laat maken (eventueel in een verduisterende stof), zal er weinig tot geen licht door komen. Lichtdicht voeren van een stof naar keuze is ook mogelijk.

Is je harde raambekleding volledig verduisterend, dan is een mooie lichte vitrage of inbetween een mooie extra om de kamer af te stylen. Doe je dan de lamellen open en de vitrage dicht, dan heb je mooi zacht en gefilterd licht in de kamer. Andersom kan natuurlijk ook: transparante dupligordijnen gecombineerd met een verduisterend overgordijn.

Overigens kun je tegenwoordig bepaalde raambekleding op afstand, zelfs met een app, bedienen. Handig als je niet thuis bent, of geen puf hebt om naar boven te lopen...

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay