12 augustus 2020

Jouw muur, jouw canvas

Jouw muur, jouw canvas

Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!

Muurverven als een pro! Dat willen we allemaal. Iedereen kent die YouTube filmpjes, maar ik zelf had me er nog nooit aan gewaagd. (En hey, eens moet de eerste keer zijn.) Het kan niet zo zijn dat deze klusdame de uitdagingen mijdt hè…

Nou watertand ik al jaren bij die speciale muren die je in de bladen ziet. Van muren waar de verf als transparante waterverf vanaf druipt, tot van die mooie degradé muren waar verloop in zit (ombre effect). Of vormen op de muur met sjablonen of tape (lambrisering) of een combinatie van verf en behang. Dacht je dat je klaar was, struikel je ook nog over de nieuwste kalk- en krijtverven waarmee je zelfs een betonlook of Oosterse muur kunt schilderen...

Keuzes… Hoe dan ook beheers ik niet alle technieken. Dus ik ga proefwerken op drie houten panelen. Na een halve dag zoeken op YouTube voel ik me al een halve pro… Uit ervaring weet ik echter hoe bedrieglijk die illusie kan zijn. Omdat ik dat doorleefde effect van beton ciré (in kleur gestuct) zo mooi vind, maar dat ondoenlijk is, zoek ik naar de eenvoudigste oplossing om dit effect te benaderen. Gelukkig zijn er speciale producten (zoals Marrakech Walls) op de markt die dat tadelakt of betonlook effect waarheidsgetrouw evenaren. Als je met gewone verf aan de slag gaat moet je met een spons aan de gang en daarvoor vertrouw ik mezelf niet genoeg. Ik kies voor oudroze in twee aansluitende tinten. Het resultaat is ruim boven verwachting. 

Op het tweede paneel ga ik aan de slag met sterk verdunde latex, waarop ik met meerdere kleuren een creatief druipeffect probeer te bereiken door met de plantensproeier te werken. Ondanks dat het er op Youtube heel eenvoudig uitzag, besluit ik dat dit iets voor gevorderden is…Eenmaal opgedroogd probeer ik op dit paneel het ombre effect uit. Gewoon drie kleuren in dezelfde toonsoort (ik kies turquoise, diep blauw en zeegroen) losjes maar dekkend opzetten, en in elkaar uitsmeren. 

In de woonkamer beneden komen de panelen met kraanvogels te hangen, tegen een ombre wand in precies het geoefende kleurverloop. Dat maakt de ruimte heel fris en ‘lente-achtig’. Daarom kies ik voor donkere kozijnen en deuren, in petrol blauw/groen. Gedurfd, jazeker, maar wow, wat ben ik blij met het resultaat! 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay