14 november 2019

Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons

Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons

Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 

We weten weinig tot niets van vloeren als we de VT-Wonen Design Beurs binnenlopen. Wel hebben we een behoorlijke lijst met eisen. We hebben een onstuimige bouvier, drie (jonge…) kinderen, een open keuken waar de vloer vaak nat wordt - en onderburen (hele aardige hoor). Dat voor wat betreft de technische specificaties. Maar het oog wil ook wat, en daar zijn manlief en ik het nog niet over eens. We zijn hier dus ook om ons te laten inspireren.

We zijn al behoorlijk wat stands gepasseerd, onze tas puilt uit van de folders en onze buiken van de amuses. De prijzen liegen er niet om - en het leggen van steen (of gieten van de vloer) is in veel gevallen een intensieve, professionele klus, die we niet zelf kunnen klaren. Dan ineens passeren we een stand waar een man ons uitdagend aankijkt en een loden kogel op een fraaie plank laat vallen. Oké, dat ziet eruit als materiaal voor ons huishouden. Tell me more!

Het blijkt hier te gaan om speciale PVC-vloeren van het merk COREtec. Gemaakt van  gerecycled hout, bamboe, kalksteen of vinyl. Het is serieus niet te vergelijken met reguliere PVC-vloeren, daarom zeg ik het er even bij. Het zijn gepatenteerde vloeren met een waterbestendige kern van kunststof composiet. Met een kliksysteem dat zwevend gelegd wordt. Door een kurklaag is geen ondervloer nodig en is sprake van een hoge demping (muziek in mijn oren - niet die van de buren...). 

Zo groen als we waren toen we binnen liepen, zo door de wol geverfd lopen we naar buiten. Ondanks het enorme aanbod in dessins van houtlook, tot steen, hebben we zelfs een keuze gemaakt: de Harbor Oak met zweem van trendy groen vinden we beiden geweldig! 
 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay