vinyl_vloer_decokay_design20200708165830.webp

milieubewuste pvc vloer is duurzaam

Wie op zoek gaat naar een nieuwe vloer en daarbij tevens graag milieubewust te werk gaat, wacht een beste ‘uitzoekklus’. Belangrijk om te weten dus, dat een goede kwaliteit PVC vloer met de juiste specificaties, heel milieuvriendelijk kan zijn.

PVC is goed recyclebaar, maar is het daarmee milieuvriendelijk? Het predicaat ‘milieubewust’ heeft veel factoren die meespelen. Van productieketen tot gebruikte grondstoffen en materialen, maar niet in de laatste plaats ook levensduur. Hoe langer je tenslotte met een vloer doet, hoe minder belastend dat voor het milieu is. En één van de grootste oorzaken van vervuiling is nog altijd de berg afval die wij met elkaar produceren…

PVC heeft als basis aardolie en zout. De betere, milieuvriendelijke vloeren met certificaat, worden echter gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled hout, bamboe en kalksteen, met een onderlaag van kurk. (Kurk is een natuurlijk materiaal dat warmte vasthoudt, en dus energiebesparend werkt.) 

Maar misschien wel de belangrijkste reden om te kiezen voor een PVC vloer, is de brede keuze qua stijl. PVC is de kameleon onder de vloeren. Zo kun je kiezen voor de bekende planken, stoer breed, met noesten en relief. Kies je voor een donkere vloer, ga dan voor een warme tint gordijnen. Op het moment zijn onder meer terracotta en aardse kleuren populair. Heeft een lichte vloer je voorkeur, zorg dan dat het niet te kil wordt door ook voor lichte gordijnen te gaan. Bij een lichte vloer mag je best knallen met kleur. Het contrast laat je vloer beter uitkomen.

Met PVC of vinyl creëer je echter net zo gemakkelijk een levensechte betonlook vloer, wat weer prachtig is met grove linnen gordijnen aan lussen bijvoorbeeld. Maar ook ‘stenen plavuizen’ kunnen met een PVC vloer. Met zoveel aanbod kan kiezen dus nog best lastig worden… Maar als je let op certificering is het wel een hele milieuvriendelijke keuze!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay