primer20200415102838.webp

Primer en grondverf voor buiten

Geen verfklus zonder primer. Een goede primer is letterlijk een figuurlijk het halve werk. Of het nu gaat om kaal hout, of hout dat reeds eerder geverfd is; een grondlaag, of primer is vrijwel altijd noodzakelijk.

Perfecte voorbereiding op verven?

Ontdek onze grondverf in onze verfwebshop!

decokayverfshop.nl

Primer zorgt ervoor dat de aflak niet meteen in het hout trekt, waardoor je geen kostbare verf verspilt. Bovendien geeft een goede grondlaag een betere hechting van de toplaag. Een verfklus die goed gedaan wordt, bestaat bovendien uit meerdere lagen, waarmee je een ‘systeem’ opbouwt.

Hoe weet je wat je nodig hebt; een grondverf of primer? Beide doen hetzelfde, maar de ondergrond bepaalt wat je nodig hebt. Voor hout spreken we meestal over een grondverf. Voor overige materialen, zoals metaal of kunststof, maar ook voor stenen muren, wordt primer gebruikt. 

Zowel grondverf als primers, zijn er in watergedragen uitvoeringen (acryl) of op terpentine basis (alkyd). Welk soort verf je kiest, kan van een aantal factoren afhangen. Onder meer wat voor verf er nu op de ondergrond aanwezig is. Ben je daarin vrij om te kiezen, dan wordt voor buiten vaker gekozen voor een alkyd grondverf. Maar ook de acryllak grondverven zijn tegenwoordig van zeer sterke kwaliteit. 

Het allerbelangrijkste is dat je een systeem opbouwt van vergelijkbare verven. Dus grond je op waterbasis, dan moet je ook aflakken op waterbasis - en vice versa. 

Deel dit artikel

Advies nodig over grondverf?

Kom langs in onze winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay