25 februari 2018

De hal als pilot-project

De hal als pilot-project

Onze nieuwe witte hal was geen succes! Maar wat doe je dan als je kinderen en een hond hebt?

Een paar jaar geleden liet ik mijn huis opknappen. De muren werden strak gestuct en geverfd. Helaas blijkt de matte verf die ik toen heb uitgekozen, niet geschikt voor mijn gezin met kinderen en hond. De ooit zo smetteloze muren zitten inmiddels vol met vlekken en vegen. Vooral een witte hal was geen succes! Voor mij een dagelijkse frustratie en een doorn in het oog. Zeker omdat ik de verf niet goed kan schoonmaken, merk ik nu. De hal wordt mijn ‘behang-pilot-project.’ Als dit lukt, durf ik de rest ook aan. 

Omdat de hal niet al te groot is, kies ik voor een neutraal behang. Met mooie verlichting wordt de entree zo echt het visitekaartje van mijn huis. Het behang van mijn keuze bestaat uit twee lagen. De onderste laag is van vlies. Hierdoor is het extra sterk. De scheur die, zelfs na het stucen van enkele jaren geleden, nog altijd zichtbaar is, wordt hierdoor voor eens en altijd verborgen. De bovenste laag is van vinyl, waardoor ik de muur goed schoon kan houden. Een natte doek doet wonderen! 

In de winkel vertelden ze mij dat ik moet beginnen met het tekenen van een loodlijn. Deze zet ik, met een potlood en een waterpas, ongeveer 50 centimeter uit de hoek van de muur. Daar begin ik met de eerste strook. Zo plak ik alle stroken loodrecht. Ik begin aan de kant van de deur zodat het licht in de naden van het behang valt. Hierdoor zijn de naden nagenoeg onzichtbaar. Boven en onder houd ik rekening met 5 centimeter krimpruimte. Dit snij ik later, indien nodig, alsnog weg met een scherp stanleymes. 

De achtergebleven luchtbellen veeg ik weg met een behangspatel, en klaar ben ik! Nu de lampjes nog ophangen en er kan een vinkje achter deze klus. Ik heb er spijt van dat ik zo lang heb gewacht om de hal aan te pakken! 

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay