2 mei 2019

Kunnen we die lelijke kunststofkozijnen verven?

Kunnen we die lelijke kunststofkozijnen verven?

Witte kunststof kozijnen en rabatdelen. Lelijker kan bijna niet. De hele voorgevel eruit halen is te kostbaar… Maar kunnen we die kunststof kozijnen niet gewoon verven?

Toen wij ons huis kochten, inmiddels drie jaar geleden, was het een bouwval. We hebben echt onze handtekeningen gezet voor de locatie en niet voor de gedateerde woning uit 1968 die er stond. We hebben heel veel veranderd en verbouwd, maar één ding blijft mij een doorn in het oog. Elke dag weer als ik thuis kom. De kunststof kozijnen en rabatdelen aan de voorkant van het huis.
 
Op zich is met de pui niets mis. Die functioneert. Die is wit. Maar inmiddels wel dertig jaar oud en ziet eruit als plastic. Nieuwere kunststof kozijnen hebben vaak een houtlook en zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden. Dat is bij ons helaas niet het geval. Maar om nu om esthetische redenen de hele voorgevel van het huis eruit te trekken… dat is misschien een beetje overdreven. En bovendien kostbaar!
 
Onlangs heb ik het houtwerk aan de achterkant van het huis geschilderd. Nu het allemaal dezelfde kleur is – antraciet – zou ik dat aan de voorkant ook willen. Maar kun je kunststof kozijnen eigenlijk verven? En hoe doe je dat dan en met welke verf? Het zijn zomaar vragen die bij mij oppoppen. Vragen die echt door een specialist beantwoord moeten worden: Decokay dus. En ja: het kan! Mits je je natuurlijk houdt aan de juiste voorbereiding van het kunststof en de goede producten aanschaft.
 
En nu ik weet hoe ik deze verfklus moet aanpakken ben ik ook nog erg blij dat de verf die ik hiervoor gebruiken – Sikkens Rubbol XD – dezelfde is als ik eerder gebruikte voor de kozijnen. Daar heb ik nog een halve pot van staan! Dat geeft mij mooi de gelegenheid om een proefstukje te schilderen op de manier die Decokay mij heeft uitgelegd.

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Spullen voor de schilderklus nodig?

Vind alles in onze online verfwebshop!

decokayverfshop.nl

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay