Unicum: Meesterhand Gold Patentpunt kwasten

Meesterhand Gold Patentpunt kwasten zijn speciaal ontworpen voor het schilderen met oplosmiddelhoudende lakverf (meestal met terpentine). Zij zijn echter ook met watergedragen verf getest (acryl) en komen in alle opzichten als beste uit de bus. 

Wat de Meesterhand Gold kwasten echt uniek maakt, is dat ze synthetische haren hebben. Normaal gesproken wordt aangeraden om voor een alkydlak (verf met oplosmiddel) een kwast met dierenharen te gebruiken. Met deze uitvinding is dat verleden tijd; zij zijn zelfs beter dan andere kwasten.

De nieuw soort kunststof haren van de Gold zijn wat stugger qua vezel. Hierdoor neemt de kwast meer verf op en ‘vloeit’ de verf perfect. Dit geeft een dekking bij de eerste laag die ideaal is. Voor de nieuwe generatie buitenlakken geldt dat deze, opgezet met deze kwast, wel tien jaar meegaan. De kwast is bovendien veerkrachtig (een fijn gevoel met schilderen). 

Deze kwast deed mee in een blinde test van Tros Radar en kwam met vlag en wimpel als beste uit de bus met een 8,9. Testcriteria waren onder meer:

Druppelen
: de Meesterhand Gold lekt niet als je hem van de pot naar het schilderwerk brengt.

Verfafgifte: de Meesterhand Gold geeft een volledige dekking bij de eerste laag die een maximaal kwaliteitsniveau garandeert en die zogenaamde schroeiplekken en zakkers voorkomt.
Gemak: deze kwast ligt goed in de hand en is veerkrachtig.
De stugheid en verfopname: met de Gold is iedere lak optimaal te verwerken, zonder strepen en met strakke lijnen.
De zetting: de Patentpunt geeft geen loslatende haren in het schilderwerk.
Reiniging: de Meesterhand Gold Patentpunt kwast is makkelijk schoon te maken.

Als je maximaal profijt wilt hebben van je schilderwerk loont het dus zeker om voor deze betere kwast te gaan. De Gold is een ronde kwast met een houten handvat, en wordt geleverd in de maten: 
12 en 14 (veel gebruikt voor standaard buitenschilderwerk) en in 16, 18 en 20 (voor het schilderen van grotere oppervlakken).

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay