desso_tapijt_bij_decokay20200408163308.webp

Waar tapijt kopen?

Tapijt als vloer is weer heel modern. De voordelen van tapijt? Warme voeten en het reduceert geluid.

Tapijt uit de tijd? Echt niet! Tapijt als vloer is super hot en terug van weggeweest. Hoe komt het dat tapijt een tijdje in onmin is geraakt eigenlijk? Deels heeft dat te maken met mode (alles moest strak) en deels ook met de misperceptie dat tapijt niet goed zou zijn voor stof in huis.

Wat blijkt echter, voor de luchtwegen, is tapijt de beste keuze die je kunt maken! Op een gladde vloer blijven stofdeeltjes dwarrelen, terwijl ze in tapijt blijven liggen, waarna ze opgezogen kunnen worden.

Tapijt heeft echter nog een aantal belangrijke voordelen. De belangrijkste is toch wel dat heerlijke warme gevoel aan je voeten. Alle andere soorten materiaal op de vloer, geven niet dat heerlijke zachte effect tussen je tenen… Die warmte is niet alleen sensitief, tapijt houdt ook daadwerkelijk warmte vast en is dus goed isolerend (en daarmee ook meteen geluiddempend).

Heb je dus een vloer waarvan veel kou omhoog trekt, zonder de optie voor vloerverwarming, dan is tapijt een zeer goede keuze. En heb je een aantal rondrennende, stampende ‘olifantjes’ in huis… dan is tapijt je ideale keuze.

Last but not least; een zachte vloer als tapijt, is er in ongelooflijk veel prachtige patronen, kleuren en materialen. Hoogpolig, fluweelachtige nerf, je kunt altijd iets vinden dat past bij jouw smaak. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay