12 november 2021

Scandinavisch wonen 2.0!

Scandinavisch wonen 2.0!

Ondanks mijn totaal andere smaak, denk ik elke keer dat ik bij mijn zus binnenloop; ‘wat is het hier toch gezellig'. En tóch lekker modern, licht en opgeruimd! Zij heeft de Scandinavische woonstijl ten voeten uit. Toch heeft ze gekke twists met bamboe behang en een jungle stoel.

Ik ben niet bekend met enig Scandinavisch land. Zweden staat echter al heel lang hoog op mijn verlanglijst als vakantieland. Waarom? Evident. Prachtige vrije natuur, waarin je mag wildkamperen en fikkie stoken! Die ‘Pays Nordique’ trekken mij wel dus… 

Maar de woonstijl… Dat zou voor mij een te grote omschakeling zijn. Tenminste, dat dacht ik altijd. Totdat ik de laatste tijd een hele subtiele verandering opmerkte die me wel aansprak. Noem het Scandinavisch wonen 2.0 als je wilt. De basis is nog steeds super herkenbaar.

De Zweden weten namelijk hoe ze het licht moeten omarmen. Het is het land van de middernachtzon, maar ook van de wintermaanden waarin de zon in Noordelijke delen zelfs helemaal niet boven de horizon uit komt. Dat zie je terug in een licht interieur! 

De basis bestaat uit zachte crème-, witte-, beige- en grijstinten. Het bruin komt van het (blonde) hout. Natuurlijk geolied hout, gebeitst hout, lichte white wash kalkverf en krijtverf. Nieuw, zijn echter de accentkleuren met pastel, mosgroen, of zelfs zwart! 

Oók nieuw, en daar sloeg ik dus meteen op aan, is de integratie van ronde vormen met vintage meubels. Scandinavisch design is van oudsher strak. Strakke lijnen, zoals de tafel en bank en schilderijtjes aan de wand. Maar ze zijn ook dol op ‘loppis’, het zweedse woord voor rommelmarkt dat komt van ‘loppmarknad’. En juist deze voorliefde brengt mij nader tot deze van oudsher landelijke woonstijl. 

Schuim de rommelmarkten af, plaats enkele losse vintage design meubelen met ronde vormen, en je bent op weg naar Scandinavisch wonen 2.0. Maar let op; geen tierelantijnen - maar strakke lijnen!

Voeg er nog een paar van die populaire stalen deuren (wit óf zwart!) met glas aan toe, en je nieuwe Scandinavische look is compleet. Stalen deuren te duur? Je hebt ze ook in hout tegenwoordig... 'staal look' gekker moet het niet worden.

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Precies weten wat wel of niet past in de nieuwe Scandinavische woonstijl?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay