interfloor_mystico_tapijt20220623134050.webp

De zachte verlokking van tapijt

Tapijt - of vaak toch ‘vloerbedekking’ genoemd - heeft een unieke charme in vergelijking met alle andere soorten harde vloerbedekking. Niets geeft je zo’n knus gevoel van zachtheid en warmte. Het zegt: ‘kom binnen - en ontspan!’

Wil je ook tapijt of een vloerkleed op maat?

Bekijk alle mogelijkheden in de winkel!

MEER INFO

Wat is tapijt of zachte vloerbedekking? Tapijt komt van ‘tafta’ wat geweven betekent. De geweven varianten van vroeger, hebben inmiddels plaatsgemaakt voor vloerbedekking met allerlei extra’s. Voorzien van een sterke rug, bestaande uit allerlei soorten materiaal, vuilafstotend, kleurecht, bestand tegen agressieve stoffen, en ga zo maar door.

Er wordt kortom van alles toegevoegd en bedacht, om zowel het uiterlijk, als het comfort en de levensduur te verlengen van tapijt. Maar de belangrijkste reden waarom mensen voor tapijt kiezen is dat het een unieke, welkome sfeer geeft.

In welke interieurs past tapijt?
Tapijt kan door zijn vele verschijningsvormen in heel veel in interieurs worden toegepast. Klassieke interieurs houden bijvoorbeeld van die specifieke rijke uitstraling. Dat je dan ook precies jouw kleur kunt uitkiezen maakt het voor veel mensen aantrekkelijker dan hard laminaat of PVC.

Dat geldt overigens ook voor moderne interieurs. Zowel de klassieke- als de moderne woonstijl zijn gevoelig voor kleurkeuze. Een koningsblauw tapijt kan jouw kleine ‘paleisje’ afmaken. Met tapijt maak je juist ook in het klein een kamer echt áf qua stijl.

Maar ook een basic- Japans- of Scandinavisch interieure smelt samen door goed gebruik van zachte vloerbedekking. Denk aan neutrale kleuren en natuurlijke materialen zoals sisal, grasweefsel, bamboe, wol en riet.

En zeker speelse, retro, bohemian, jaren ‘60 woonstijlen floreren bij de toevoeging van tapijt als basis voor de zachte look.

Wat is goede kwaliteit tapijt qua materiaal?
Je hebt vloerbedekking van natuurlijke materialen, of synthetische materialen. Vaak wordt gedacht dat natuurlijk beter is. Maar in een aantal opzichten is dat zeker niet altijd het geval. Zo gaan synthetische kleden vaak langer mee, zijn sterker, pluizen of verkleuren niet, en zijn in veel gevallen zelfs duurzamer. Een combinatie is vaak het mooist én sterkst, wol en polyamide (nylon) bijvoorbeeld.

Tapijt is een bewuste keuze
Hoe kan een (gedeeltelijk) kunststof tapijt nu beter zijn voor het milieu? Simpel, er kunnen namelijk gerecyclede materialen in verwerkt worden! Dit gebeurt in veel gevallen sowieso in de rug van het tapijt. De term ‘duurzaam’ wordt veelal gebruikt voor natuurlijke materialen als wol, grasweefsel, katoen, hemp, sisal of kokos, terwijl dit natuurlijke bronnen uitput…

Daar waar synthetische materialen als nylon, polyester, polypropyleen,  rubber en zelfs gerecyclede petflessen, hergebruikt kunnen worden. Check daarom de labels als je wilt weten of jouw tapijt ook duurzaam is.

Wat is jouw ideale tapijt?
Voor iedere smaak is er tapijt. In eindeloos veel kleuren, vormen en dessins. Dat is precies wat het aantrekkelijk maakt. Zo zijn er tapijttegels, waarmee je zelfs de uitstraling van steen of beton kan geven… Of onzichtbare stroken, die makkelijk vervangen kunnen worden, of kamerbreed tapijt.

Ook met dessin (gemarmerd, strepen, stippen, gemêleerd) kun je meer bereiken dan met effen oppervlakken. Tapijt leeft in de zin dat het bij aanraking en lichtinval schakeringen geeft.

Bij het inrichten van een (nieuwe) woning vergeet men vaak ‘te spelen’. Styling is vooral ook durven! En met tapijt kan gewoon nét dat beetje meer bereikt worden qua statement. En wat die statement ook is, het zegt sowieso zacht ‘welkom’.

En vind je tapijt in je hele interieur toch iets too much? Van vrijwel elk tapijt kan een karpet of vloerkleed op maat worden gemaakt!

Deel dit artikel

Wil je ook tapijt of een vloerkleed op maat?

Bekijk alle mogelijkheden in de winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay