16 april 2015

Verduisterend of lichtdicht?

Verduisterend of lichtdicht?

Tijdens onze adviesgesprekken met onze klanten lopen we heel vaak tegen het verschil in interpretatie tussen verduisterend en lichtdicht aan.

Beide termen zijn in omloop en worden met elkaar verward terwijl het een verschil tussen dag en nacht kan uitmaken.

Verduisterende stoffen, ook wel dim-out genoemd, maken een kamer wel donkerder, maar laten, zeker bij lichte tinten, toch nog wel wat licht door. Dit kan behoorlijk tot teleurstelling leiden als we met elkaar geen duidelijkheid hebben gekregen over uw wensen. Als er bijvoorbeeld een lantaarnpaal voor het huis staat, kan het schijnsel van de lamp zichtbaar zijn door het gordijn. Ook op een zonnige dag, bij iemand die bijvoorbeeld in wisseldiensten werkt en overdag moet slapen, kan er flink wat licht doorschijnen.

Lichtdichte gordijnen, ook wel black-out genoemd hebben altijd een coating op de achterzijde van de stof. Hierdoor is de stof helemaal lichtdicht en komt er geen licht doorheen. Deze stoffen zijn in het algemeen, door die coating, wel stugger en vallen minder soepel. De gordijnstoffen zijn prima te confectioneren met een enkele plooi, maar zullen aan de onderzijde altijd wat hoekiger vallen. Vaak worden dit soort gordijnen in hotels gebruikt en daarom noemt men ze ook wel ‘hotelgordijnen’.

Het is dus afhankelijk van de behoefte van u als klant welke stof wij kunnen adviseren. Een meer soepelvallende dim-out stof of een meer stugger vallende black-out stof.

Wat helaas altijd zal blijven zijn de kieren waar licht doorheen komt aan de bovenkant, onderkant en bij de sluiting van het gordijn. Vooral bij lichtdichte gordijnen zie je elk lichtstraaltje versterkt omdat het zo opvalt.

Gordijnen met ingeslagen ringen zijn dan ook niet geschikt voor lichtdichte gordijnen.

   
   

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay