5 februari 2020

Laat die roze wolk maar komen!

Laat die roze wolk maar komen!

Je bent zwanger. Daar komt veel bij kijken. Misschien voel je je niet helemaal top de eerste weken en staat je hoofd er niet naar. Maar deze nieuwe wereldburger moet natuurlijk wel een eigen paleisje krijgen. Het is tijd voor de babykamer ‘blues’. Laat die roze wolk maar komen!

Tromgeroffel… je doet een zwangerschapstest… en jaaaaaaa! Bingo.

Vanaf dat moment kom je in een emotionele achtbaan. Ik weet het nog zo goed. De eerste weken dat gevoel van ongeloof en als het na twaalf weken ‘veilig’ is, ga je het wereldkundig maken en durf je voorzichtig na te denken over babynamen en het inrichten van het kamertje. Laat die roze wolk maar komen!

Roze of blauwe wolk?
Het inrichten van een babykamertje doe je natuurlijk niet uit de losse pols. Ik niet tenminste. Want behalve kleur en materiaalgebruik, moet je ook goed nadenken over de veiligheid. Pfff, wist jij dat de spijlen van het wiegje of bedje maar maximaal tussen de 4,5 en 6,5 centimeter mogen zijn, omdat anders het hoofdje van je baby ertussen kan komen? En dat je echt beter oplosmiddelarme verf kunt gebruiken tijdens het opknappen van meubeltjes of het schilderen in het kamertje? Want het inademen van die stoffen is voor een zwangere ook niet echt lekker...

Behalve allerlei veiligheidsaspecten waarmee je rekening moet houden, is vooral de creatieve kant van een babykamertje leuk! Waar slaapt jouw kleine prins straks in? In een stoere junglekamer, of ga je liever voor zacht en wolkerig en voert lichtblauw de boventoon? En wat nou als het een meisje wordt? Kies je voor een prinsessenkamer, of blijf je liever op een roze wolk met bijvoorbeeld een polka dot behang, zachtroze knuffels en zijden of kanten gordijnen? 

Tot twintig weken weet je natuurlijk nog niets en kun je, als je dat wil helemaal los op beide varianten. Tenzij… je kiest voor een genderneutrale kamer… gewoon een babykamer voor zo’n klein, nieuw mensje. Dan kun je natuurlijk helemaal los en maakt het  niet uit welke kleur of behang je uitzoekt. Bedenk één ding: je kunt alle kanten op als je de basis neutraal houdt. Maar laat je vooral gaan bij kleur en materiaal gebruik van de accessoires.
 

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay