23 december 2020

Moet mijn interieur bij een woonstijl passen?

Moet mijn interieur bij een woonstijl passen?

Het hebben van een woonstijl zorgt ervoor dat er er samenhang ontstaat. Daardoor krijg je die gelikte woonstijl die precies klopt, zoals je in de bladen ziet. Maar om dat te bereiken is niet zo eenvoudig, althans, zonder wat tips en trucs.

Het hebben van een duidelijke woonstijl maakt het grote verschil in een interieur. Maar die woonstijl herken je vaak niet meer doordat je huis zo vol staat met allerhande spullen dat je geen eenheid meer hebt. En wat je dan krijgt is een allegaartje. Voor sommigen voelt dat prima, andere mensen hebben liever wat meer lijn in hun interieur. Het 'aanhouden' van een bepaalde woonstijl is dan een goede start. Maar waar begin je?

Wat helpt is een moodboard. Zo heb ik voor mijn huis een groot plakboek gemaakt met alle ruimtes en stijlen die ik leuk vind. Ik vond het, zelfs nadat ik dat gedaan had, nog best moeilijk om mijn eigen stijl te pinpointen. En vooral om het juiste kleurenpalet te kiezen. Voor dat laatste heb ik inspiratie geput uit ‘colour palettes’ op Pinterest. Weken was ik bezig, met met toegeknepen wimpers en kleurkaartjes in de hand, lopend door mijn huis, in een poging het eindresultaat te verbeelden.

Ik hou namelijk van vintage bohemian, maar ook van Japanse verstilling en van basic interieurs. Zeker is dat ik hou van natuurlijke en ongedwongen materialen, maar óók weer van industrieel… Toch zie ik veel woonstijlen ook gecombineerd worden, terwijl het wel die eenheid heeft. 

Kleuren doen wat dat betreft echt heel veel. Dat wordt ook bevestigd door de experts. Je kunt best nog een beetje ‘clashen’ als je voor een eclectische mengeling gaat van jouw favoriete top twee stijlen. Maar bepaal je kleurenpalet en je ‘materialenpakket’ (balans tussen hout, steen, glas etc.) en je hou je daaraan, hoe uitdagend die leuke extra kleur ook lonkt...

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay