30 april 2021

Hard beton match je met zachte materialen

Hard beton match je met zachte materialen

Beton -  of betonlook - is een bijna onmisbaar element in een trendy interieur. Dit ruwe materiaal is niet-voor-niets een immens populaire toevoeging in huis. Beton ziet er stoer uit, maar oogt tegelijkertijd ook warm door de ruwe textuur. 

Je zou denken dat beton alleen past in een industrieel interieur, maar niets is minder waar. Beton past eigenlijk in elke interieurstijl, omdat het zo gemakkelijk te combineren is. Het beton komt zelfs nog mooier uit als je het stylt met natuurlijke, zachte materialen. Ja, echt! Een voorbeeld is een betonnen aanrechtblad met houten kastdeurtjes. Of een vloer van beton waar een wit schapenvacht of wollen kleed op ligt. Gave combi’s toch? 

‘Vroeger’ dacht ik bij een beton(look) vloer direct aan een kille en koude fabriekshal, maar deze trend heeft zijn tegendeel bewezen. Er zijn namelijk veel mogelijkheden voor een vloer met betonnen uitstraling. Je kunt natuurlijk een échte betonvloer laten storten, maar dan moet je oppassen met vloerverwarming in verband met de werking van beton en de mogelijkheid tot scheuren. Een goed alternatief is PVC of vinyl met een betonlook. Hierbij is een vloerverwarming goed mogelijk!

Even terug in de tijd: mijn middelbare school had altijd betonnen muren. You loved it or you hated it. Het was een hip en architectonisch gebouw en liep destijds ver voor op de tijd. Dat is vandaag de dag wel anders. Een betonnen muur is bijna een must-have in het interieur van nu. 

Wil jij thuis ook zulke stoere wanden? Dan kun je de muur bewerken met betonstuc. Voordeel van betonstuc is dat het een waterdicht materiaal is en dus geschikt voor in de badkamer of in de keuken. In de overige kamers kun je gewoon met behang of muurverf met een betonlook aan de slag. Wel zo gemakkelijk!

Is een betonlook muur of vloer net een stap te ver voor je? Dan heb ik nog wel andere tips: denk aan een tv-meubel met een betonlook blad erop, een lamp van beton, een hippe klok, gezellige kandelaars of een salontafeltje met betonlook blad. 

Gepost door Karin Jansen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay