28 mei 2021

Hollandse lente - extra plaid en gaan!

Hollandse lente - extra plaid en gaan!

Bibber- of barbecue weer? Het voorjaar in Nederland laat nog wel eens op zich wachten, of komt juist met een kracht binnen gerold in maart, en laat je vervolgens in april gewoon zitten met een hagelbui. Four seasons in one day, van hagel tot felle zon, zijn schering en inslag.

Beetje koud nog? De echte tuinliefhebber, zoals ik, lacht erom! Met speciale rugbedekkende outfits en laag-over-laag kleding sta ik bij de eerste zonnestralen onkruid te wieden en te snoeien. Het mooie is; wanneer iedereen nog binnen zit te kniezen dat het nog geen zomer is, pak ik dankbaar elke zonnestraal mee. 

Dat het nog te vroeg is voor de opblaas jacuzzi geeft niet (al denkt mijn dochter daar anders over). Het is namelijk nooit te vroeg voor de vaste haard! Dat betekent marshmallows roosteren… Die heb je tegenwoordig (erg handig) vier keer zo groot, dus we gaan al een beetje naar Amerikaanse taferelen toe. 

Die trend van ‘bigger and better’ zie je in de tuin zeker terug. Een formica ligstoel kan echt niet meer… Complete hemelbedden van bamboe, RVS of hout gaan als zoete broodjes. Net als de vaste hottubs. Ook ik heb me vorig jaar laten verleiden door een tijdelijke versie. Het is wat gedoe maar jeetje wat een luxe en speelplezier! 

Dit jaar word ik vijftig. (Fijn dat een vriendin me daaraan herinnerde…) Tegen die tijd kan er waarschijnlijk wel een leuk tuinfeestje gehouden worden. Ergo; mijn tuin moet in onberispelijke staat de show gaan stelen, met optimale zitruimte. Geen betere tijd voor het omgooien van je tuinontwerp dan het voorjaar.

Ik heb besloten voor de bohemian bamboelook te gaan. Een grote bamboe pergola boven de ene zithoek, waar wijnranken overheen kunnen klimmen en ik voiles over kan draperen, met een stel pallets eronder (goedkoop en trendy). Voila, hemelbed! De tweede zithoek kreeg een bamboe zitmeubel met - eindelijk - een mooie markies voor schaduw want het wordt ‘s zomers steeds heter. Ook heb ik (naast de overkapte open haard) nog een vierde zitplek weten te maken. Ik kocht een smal pergola bankje met boog, en zette dit op een zonnige plek midden in de tuin tegen de schutting. Het is nu een heerlijke plek voor het onderuitgezakt lezen van een boek. 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay