20 mei 2020

Denemarken:  Smørrebrød en Deens design 

Denemarken:  Smørrebrød en Deens design 

Denemarken heeft het allemaal! Geweldige natuur, lekker eten, relaxte sfeer, idyllische stranden en fantastisch design. Fijn voor vakantie én interieurinspiratie. Want eenvoud, frisheid en natuurlijke elementen voeren de boventoon.

De Deense woonstijl is volledig geïnspireerd op de weidse, ruige natuur van het land, de sympathieke eilandsfeer en de sobere uitstraling van het leven in de Noordelijke landen. Hoe krijg je die gewilde mix van basic, fris, stoer en elegant in jouw woning?

Het is alweer even geleden dat ik een reis door Denemarken maakte. Maar het laid back gevoel kan ik me nog goed herinneren. De uitgestrektheid die je ervaart als je over glooiende heuvels vol gele bloemetjes uitkijkt, en de betovering die uitgaat van de prachtig witte krijtrotsen en ruige kliffen aan de kust. Het land van stoere Vikingen, Lego en pittoreske vissersdorpjes is me zo bijgebleven dat ik deze maand weer een tripje op de planning heb staan!

Ik kijk nu al uit naar fiets- en kanotochten door de mooie natuur en het verorberen van het typisch Deense smörrebröd daarna. Liefst in een mooi restaurant in die fijne frisse Deense stijl. Want niet alleen het landschap, ook de woonstijl vind ik rustgevend. De Denen houden van basic en licht, maar schuwen een leuk printje of accentkleur als rood of ijsblauw niet. Het is een minimalistische stijl, sober zelfs, die allesbehalve kil is.

Juist door toevoeging van vilt, wol en hout doet het behaaglijk aan. En gezellig. Of zoals de Denen zeggen: ‘hygge’. En dan die designklassiekers! Ik vind vrijwel alles van Hay, Arne Jacobsen, Normann Copenhagen en Ferm Living mooi, om er maar een paar te noemen. Knap hoe de Denen functionaliteit met schoonheid combineren. 

Een bezoek aan Kopenhagen staat hoog op mijn lijst deze keer. Die stad zit vol hotspots zoals het bekende restaurant Noma, waar alles om eenvoud draait. Of het Design Museum, een
walhalla voor interieurliefhebbers zoals ik. En natuurlijk ga ik leuke designwinkels bezoeken: Fredericia, Dora en Illums Bolighus. Vervelen zal ik me er geen minuut. Can’t wait! 
 

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay