13 mei 2020

De vloer op

De vloer op

Bijna niets is zo bepalend in huis als de vloer. Je doet er als het goed is immers jaren mee. Hij moet dus tegen een stootje kunnen, tijdloos, onderhoudsvriendelijk en misschien ook wel anti-allergisch of vochtbestendig zijn. Functioneel en toch mooi. En in hoeverre laat je milieuvriendelijkheid meewegen in je beslissing voor een vloer? 

Laatst was ik bij vrienden op bezoek in hun nieuwe huis. Ze hadden beneden prachtig pvc met een gietvloer-look laten leggen in een off white tint. Ik werd er op slag verliefd op. De ruimte voelde er open, fris en schoon door. En totaal niet kil, zoals ik eigenlijk verwacht had. Als kers op de taart hadden ze een complete wand behangen met idyllisch ogende palmbomen en heuvels in dezelfde neutrale kleur als de vloer. 

Boven werd ik opnieuw verrast. Daar lag een kurkvloer over de gehele verdieping. Ook dat voelde warm en knus. Revival of the seventies? Wat mij betreft wel, want kurk is een natuurproduct dat biologisch afbreekbaar en recyclebaar is. Best iets om bij stil te staan.  

Het is dat ik nog tevreden ben met mijn licht houten planken beneden en dito kleur laminaat boven, anders was ik overstag gegaan voor zo’n industrieel ogende gietvloer of milieuvriendelijke kurkvloer. Alhoewel, een pvc of vinylvloer is ook aantrekkelijk. Tja, het blijft best lastig om de keuze voor een vloer te maken. Je loopt er dagelijks op en het is zeer bepalend voor de uitstraling van je interieur. En als ie ligt, ga je ‘m niet zomaar vervangen. Bovendien zijn de wensen en eisen die je aan een vloer stelt per vertrek weer anders. 

Geïnspireerd door mijn vrienden verdiep ik me wat meer in vloeren. Ik ontdek dat zo’n pvc vloer, die tegenwoordig echt in enorm veel dessins verkrijgbaar is, ook geschikt is voor een vochtige ruimte als de badkamer. Ideaal, want prijstechnisch zijn ze interessant. En mijn idee dat tapijt oubollig is, klopt echt niet meer. Zacht, comfortabel voor de voetjes, en in vele mooie kleuren en afwerkingen. Misschien toch de slaapkamers binnenkort maar eens aanpakken. 

 

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay