30 mei 2018

Goed materiaal is het halve werk

Goed materiaal is het halve werk

Het schilderen van deuren en kozijnen is een fikse klus. Daarom is het handig van tevoren een stappenplannetje te maken. Behalve dat je hierin de stappen omschrijft, kun je ook een lijstje van benodigde materialen toevoegen. Lees hier waar je allemaal aan kunt denken!

Voor het schilderen van binnendeuren en –kozijnen is het handig even een planning te maken. Elk huis heeft meerdere deuren en kozijnen, boven en beneden. Ook deuren naar de meterkast of trapkast tellen mee. Dan heb je al snel een omvangrijke klus.

Je kunt ervoor kiezen om per deur te werken: je begint met schoonmaken en ontvetten. Dit doe je voor het schuren, want anders komt het vet en vuil in je schuurpapier terecht en werkt het niet meer. Na het opschuren kun je gaatjes en kiertjes opvullen met bijvoorbeeld een sneldrogende houtvuller. Opnieuw schuren, afnemen met een vochtige doek en starten met de primer of grondverf. Maar je kunt natuurlijk ook eerst alle deuren en kozijnen schoonmaken, daarna allemaal schuren en dan 1-voor-1 in de lak zetten. 

Om een mooi resultaat te krijgen is niet alleen het voorwerk belangrijk, maar ook het materiaal dat je gebruikt. Wist je bijvoorbeeld dat er voor elke verfklus een andere kwast bestaat? Naast dat je platte en ronde kwasten hebt, heb je ook kwasten met verschillende haren. Kwasten met varkenshaar zorgen voor een betere verdeling van de verf. En ze laten geen haren los. Ronde kwasten gebruik je voor kleine oppervlakten zoals kozijnen en randen van deuren. Platte kwasten voor oppervlakten zonder te veel randjes. Rollers gebruik je voor grotere oppervlaktes, zoals deuren. Kies niet zonder meer voor de goedkoopste kwast. Ook hier geldt: alle waar naar zijn geld!

En die vlieger gaat ook op voor de verf. Goedkope verf lijkt leuk, maar heeft veel slechte eigenschappen: meerdere lagen nodig, verkleurt sneller en vloeit vaak niet mooi. Kies je voor Sigma S2U Nova, dan ben je zeker van een keiharde lak, kras- en stootvrij, verkleurt niet en het mooiste is: deze verf neemt geen huidvet op en dat voorkomt vroegtijdige slijtage van de verf!

Laat je dus goed informeren voordat je begint!

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay