3 september 2019

Mozaïek in een modern jasje

Mozaïek in een modern jasje

Het bezoeken van buitenlandse steden of natuurgebieden kan tot veel inspiratie leiden. Ook in je interieur. De Romeinen en Grieken bijvoorbeeld waren gek op mozaïek en fresco. En waarom zouden we die verrassende dessins niet toepassen in huis? Met een bijzondere twist eraan resulteert dat in een elegant statement.

Vakantie betekent voor mij genieten van een andere omgeving, want daar krijg ik altijd zoveel inspiratie van. Zo was ik enkele dagen in Rome en bewonderde er prachtige historische gebouwen. Mijn oog viel er op verfijnde frescoschilderingen en kleurrijke mozaïekwerken die door de Romeinen veelvuldig zijn toegepast in vloeren, wanden, fonteinen en pilaren. Ware kunstwerken. Daar wilde ik, in een eigentijdse variant, ook wel wat mee doen in mijn Nederlandse woning!

Thuis stuit ik, met die mozaïek- en terrazzopareltjes nog op het netvlies, op een nieuwe collectie vloerkleden van Desso: Mozaic & Fresco. Dit sluit precies aan op mijn wens traditionele patronen te combineren met een moderne uitstraling. Want in deze behaaglijk zachte tapijtcollectie komen eeuwenoude mozaïekvloeren tot leven. Het gemêleerde tapijt heeft de doorleefde look van mozaïek óf van fresco en is verkrijgbaar in zeven trendy kleuren. Mooi hoe verleden en heden zo samen komen. 

Omdat ik niet kan kiezen tussen de twee patronen besluit ik een combinatie te nemen: het fresco (met bloemmotief) en het mozaïek patroon samengevoegd in één vloerkleed. Ik ga voor een blauwe kleur met kerrie gele accenten. Ideaal dat je deze vloerkleden geheel op maat kunt laten maken, want zo past het perfect in mijn zithoek. Het lijkt alsof ik een echte mozaïekvloer gelegd heb! Ik pak mijn fotoboek van de vakantiedagen in Rome erbij en droom, met m’n blote voeten op het comfortabele tapijt, nog even weg bij die heerlijke tijd daar. 

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay