22 maart 2023
Leestijd : 2 minuten

Meebewegen met de seizoenen in je interieur 

Meebewegen met de seizoenen in je interieur 

Wonen wordt beïnvloed door de seizoenen. Als het voorjaar gaat kriebelen doet het interieur meestal mee. Je wil als het ware de donkere dagen achter je laten door weer licht in huis te brengen. Met accessoires, maar ook met grotere voorjaarsklussen, zoals buiten schilderwerk.

 
Niet dat ik vier keer per jaar opnieuw sta te behangen of verven of zo hoor… Maar als er één seizoen is waarin ik vrijwel altijd aan de slag ga, is het toch steevast het voorjaar. Ontwaakt uit een metaforische winterslaap zoek ik dan naar typische ‘lente-elementen’. 

Zo heb ik vorig voorjaar een wand behangen met bloesembehang met een levensgrote pauw erop. De ‘bloemetjesbehangtrend’ is nog steeds hot trouwens. (No way ziet dat eruit als vroeger!) De nieuwe collecties doen me wederom watertanden met overdonderende planten- en bloemenpracht. Van complete oerwouden met paradijsvogels tot zacht wuivend riet. 

Een nieuw behangetje zit er in een mum van tijd op - en het oude is er zo weer af - met het behang van tegenwoordig. Maar als ik dát nu verander, moet alles weer meedoen qua kleur... Dus houden we het even bij upgraden.
De basis van het behang is licht groen-blauw, met zacht beige en een toefje okergeel. In de winter heb ik daarom accenten gelegd met accessoires als kussens, schalen en vazen van warm goud en geel. Helemaal de trend van dit jaar. Maar nu het wederom voorjaar is, wil ik juist de frisse basis versterken. 

Een van de kleuren van het jaar is Wild Wonder. Dit zachte geel zou je bijna ‘oud geel’ kunnen noemen, zoals je ook oud blauw hebt. Hij is dus wel fris, maar ook aards. Ideaal voor aansluiting op mijn gekozen kleurstelling! Ik ben geen trend gekkie, maar een beetje meegaan met je tijd is geen schande toch? Geel is rustgevend, dus de wand waar ik werk kreeg een likje verf met deze prachtige kleur.

Nieuwe raamdecoratie had ik sowieso nodig. En het voorjaar, daar horen transparante en lichtdoorlatende elementen bij. De ultieme combinatie vond ik in zacht wuivende inbetweens, semi transparant in groen-blauw, die hangen voor mooie brede houten jaloezieën. Het natuurlijke hout versterkt de match met het diepe turquoise/petrol. Ik ben weer een stapje dichter bij die ultieme, felbegeerde ‘eenheid’ in mijn interieur… Zolang het behang erop blijft zitten tenminste!
 

Deel deze blog :

Breng voorjaar in je interieur

wij vertellen graag hoe!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay