3 juni 2020

Romantiek op het platteland

Romantiek op het platteland

Bij English cottage stijl denk je al gauw aan weelderige tuinen vol bloemen en landelijk wonen met een hoge dosis romantiek. Maar hoe realiseer je deze charme in je interieur als je huis niet omringd is door uitgestrekte landerijen en glooiende heuvels?  

Misschien droom je bij tv-series als Midsomer Murders en Father Brown weg bij die typisch Engelse cottages in karakteristieke dorpjes. De tijd lijkt er een beetje stil te staan en de sprookjesachtige omgeving voelt knus en veilig. Geen wonder dat het Engelse platteland een populaire vakantiebestemming is geworden.

Ik word blij als ik door een woonblad blader en de inrichting van een schattig Engels  plattelandshuisje zie. Dat landelijke sfeertje met een touch van brocante straalt rust uit. En ik geniet van vakanties in Groot-Brittannië waarbij ik links over slingerende weggetjes rijd en me verwonder over prachtige tuinen met organische vormen en ontelbare rozen. Het is de verbondenheid met de natuur en de gemoedelijkheid die het voor mij zo aantrekkelijk maken. 

En bij die gemoedelijkheid horen ook de fish & chips tentjes, waar Engelsen zich tegoed doen aan gebakken vis in een krant, de rode telefooncellen die het landschap her en der sieren, de altijd aanwezige cup of teas en natuurlijk de Engelse humor. Denk alleen al aan Rowan Atkinson en Ricky Gervais! De Engelsen hebben er talent voor om sprookjesachtige romantiek, humor, gezelligheid en natuur te combineren tot een fijne woonstijl.
 
En dan heb ik het niet over een huis vol bloemetjesbehang en ouderwetse meubels. Integendeel, het zijn juist stijlvolle interieurs waar pasteltinten mixen met oude, natuurlijke materialen zoals verweerd hout en boerenplavuizen. En waar je bij een aangenaam haardvuur heerlijk wegzakt in comfortabele fauteuils, die gestoffeerd zijn met een subtiel streepjespatroon. Een woonkamer met muren in oudroze is ook mogelijk; de Engelsen combineren dat slim met neutrale kleuren en moderne elementen, zodat het een speelse knipoog naar oude tijden is. 

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay