24 april 2019

Een hor als wapen tegen malaria

Een hor als wapen tegen malaria

Muggen... we hebben er allemaal last van. Maar waar wij alleen maar last hebben van wat jeuk of gezoem is elders in de wereld de steek van een mug levensgevaarlijk. Wat kunnen wij doen aan de bestrijding van malaria? Sta stil bij Wereld Malaria Dag op 25 april.

Wat is het toch genieten in dit seizoen, zeker als je dicht bij het water woont. Er wordt volop geleefd en voortgeplant. Kikkers die om het hardst kwaken om elkaar te imponeren, moeder en vader eend die met hun kroost door de sloot zwemmen en… muggen. Duizenden muggen, die voortkomen uit de muggenlarven die bij het water worden gelegd. Daar geniet niemand van, zeker niet als ze je woon- of slaapkamer binnen vliegen.  
 
Wat kun jij doen?
Met een goede hor houd je de muggen buiten. Je voorkomt vervelende jeukbultjes en slapeloze nachten door het gezoem bij je oor van de vrouwtjes mug die op zoek is naar een lekker straaltje vers bloed. En hoewel een mug bij ons slechts irritant is, is het elders in de wereld nog een gevaarlijk beestje. Met de steek van een mug kan malaria worden overgedragen wanneer de mug de malariaparasiet bij zich draagt. Daarom doneert Decokay bij elke verkochte Unilux hor een bedrag van € 5,- aan de Nederlandse Malaria Stichting.
 
Ver-van-mijn-bed-show
Malaria vormt in veel landen nog steeds een bedreiging voor de gezondheid. Decokay staat niet alleen stil bij de wereldwijde bestrijding van malaria, maar komt dus daadwerkelijk in actie! Ook al komt deze infectieziekte gelukkig niet in Nederland voor, toch wil Decokay een steentje bijdragen aan een malaria-vrije wereld. Deze actie loopt van 24 april tot en met 5 mei in het kader van Wereld Malaria Dag op 25 april.

Gepost door Willeke van Uden

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay