kamperen_in_huis_1980x1005px20220304102944.webp

Goede kindveilige raambekleding monteer je niet zelf

‘Kindvriendelijke- of child safe raambekleding is zeker geen nieuwe hype of overbodige luxe. Een ongeluk zit in een heel klein hoekje, en de overheid stelt dan ook strenge eisen aan gebruiksvoorwerpen als raambekleding. 

Nieuwe raambekleding?

Kom naar de winkel voor advies over child safe raambekleding

MAAK EEN AFSPRAAK

Jaarlijks stikken wereldwijd kinderen en huisdieren doordat zij verstrikt raken in raambekleding. Dit klinkt misschien wat schrikbarend, maar het is serieus een groot risico. Zo’n risico zelfs, dat de overheid strenge wetten heeft opgesteld om raambekleding kindveilig te maken. 

Laten we het allereerst hebben over wat kindveilige, of child safe raambekleding is. We hebben het dan onder andere over richtlijnen voor: rolgordijnen, jaloezieën, dupligordijnen, plissé gordijnen, duo rolgordijnen en lamellen.

Onder raamdecoratie met ‘gevaarlijke elementen’, verstaan we dingen als een trekkoord/-ketting of een band, waarin je verstrikt kan raken. Maar ook een systeem waarin je beklemd kan raken, of waaraan je vast kunt blijven zitten. 

Dat is mooi, richtlijnen van de overheid, maar wanneer je besluit de raamdecoratie zelf te monteren, heb je niet dezelfde garanties voor ‘child safe’ als wanneer je deze laat monteren. Wanneer je raambekleding child safe laat monteren, is de verkoper verantwoordelijk voor de veiligheid. Dat voelt gewoon beter, als een expert er een label op kan plakken en kan zeggen ‘Wij staan ervoor in dat dit product veilig is’.  

Ga je toch liever zelf aan de slag, dan is het erg belangrijk dat je precies het geleverde materiaal gebruikt, en de instructies nauwgezet opvolgt. Want als het gaat om kinderen of dieren, staat veiligheid voorop, en kun je beter geen concessies doen! 

Deel dit artikel

Nieuwe raambekleding?

Kom naar de winkel voor advies over child safe raambekleding

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay